Odaberite jezik:

+385 (0)99 437 9618

Destinacija

Vinograd se nalazi u Lovrinu, malenom mjestu u sastavu grada Pazina, u Istarskoj županiji. Nalazi se u samom srcu istarskog poluotoka u blizini rječice Pazinčice. Središnju Istru krasi netaknuta priroda, brojni redovi vinove loze te gradići bujne povijesti i bogate baštine.

Pazinsko podneblje dom je čuvene pazinske malvazije. Ovo suho i mekano vino razlikuje se od ostalih malvazijskih vina, a prepoznatljivo je po svom nježnom mirisu s cvjetno-voćnom aromom. Može se kombinirati sa raznim jelima koja izvrsno nadopunjuje.

Istra je još od antičnog doba bila poznata po brojnim vinogradima i po kvalitetnom vinu. Nalazi se na geografski izrazito povoljnom položaju za uzgoj vinove loze. Zapisi Plinija Starijega ukazuju na to da je razvoj istarkog vinogradarstva započeo još u rimsko doba. Prema podacima iz 1841. godine u Istri je tada bilo 16 901 ha vinograda od čega je oko 6 029 ha bilo isključivo sa vinovom lozom. Danas je u Istri 2 347 ha vinograda od čega se na više od pola - 1 513 ha - nalazi malvazija istarska bijela. Osim malvazije na području Istre uzgajaju se i ostale autohtone vrste poput terana, hrvatica, muškat ruža porečki, borgat. Također se uzgajaju i strane sorte poput cabarnet sauvignon, merlot, chardonnay itd.

Pronađite nas na Google mapi.