Odaberite jezik:

+385 (0)99 437 9618
Proizvodi i degustacije

Vinograd, podrum i kušaona

Naš vinograd ima 60 000 loza, a kapacitet podruma je trenutno 80 000 litara. Cilj nam je još povećati kapacitet proizvodnje i skladištenja vina. Odmah do vinograda nalazi se podrum u kojem se svo grožđe prerađuje te skladišti nakon prerade. Također, ove godine smo preuredili podrum te otvorili kušaonu i na taj način konačno otvorili vrata našeg gospodarstva svim radoznalim posjetiteljima koji žele kušati vrhunske proizvode iz jednog od najvećih vinograda središnje Istre. Živili!

Proizvodi

Malvazija

Malvazija je zajedničko ime za više sorti grožđa koje se od davnina uzgajaju na području Mediterana. Po toj sorti grožđa je dobilo ime i vino koje se od njega dobiva. Malvazija je vino žute boje koja se ovisno o postupku prerade kreće od slamnato-žute do zlatno-žute nijanse. Sadrži između 11,5 i 13.5 vol. % alkohola što ju svrstava u srednje jako do jako vino.Ima diskretne voćne arome jabuka, šljiva i marelica. U zrelom vinu pojavljuje se i aroma badema.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon jedna je od najpoznatijih sorta crnog grožđa. Nastala je križanjem cabarnet franca i sauvignona bijelog. Iz ovog grožđa dobiva se rubinskocrveno vino zvano Cabernet Sauvignon. Sadrži 10% vol. alkohola kod rosé vina te 12,5% vol. alkohola kod crnih vina. Cabernet Sauvignon ima vrlo izražen sortni miris koji podsjeća na crni ribiz. Ima pun, suh i veoma harmoničan okus koji paše uz tamna mesa, divljač, lasagne i aromatične sireve.

Muškat žuti

Muškat žuti pripada velikoj obitelji muškatnog grožđa. Muškat je zajedničko ime za sorte grožđa koje imaju izraženu muškatnu aromu kao što to ima muškat žuti. Muškatne sorte su karakteristične za jug tj. za toplija podneblja te na takvim područjima postižu izuzetne rezultate. Vino muškat žuti svijetle je zelenkasto-žute boje i izražene muškatne arome. Može se proizvesti kao lagano suho vino i kao izrazito aromatično vino. Odlično paše uz kolače i slastice.

Rosé Cabernet Sauvignon

Rosé Cabernet Sauvignon je aromatično vino duboke rubinskocrvene boje sa okusom koji podsjeća na zelenu papriku, višnje, crni ribiz i papar. Ova vina su posebna i po tome što imaju pojačanu kiselost jer se uglavnom ne drže u bačvama da sazriju.